Aktivitetsledere 2022

Riktig godt nyttår til alle.

Vi er klare for ny sesong og har aktivitetslder på plass lørdag 8.januar – oversikten ligger i aktivitetslederkalenderen.

Minner om at Hobøl kickstarter året med julspinn søndag 9,januar – kanskje ikke dumt å benytte anledningen til å varme opp kropp og sykkel.

Dagens tips til alle
Husk å melde fra om du ønsker å bruke pigger ved registrering.

Dagens tips til våre aktivitetsledere
Legg inn dine egne vakter i kalenderen din allerede nå – hele oversikten er sendt på mail.

Juleavslutning 2021

Tirsdag 14.desember hadde vi siste organiserte trening for 2021.
Vi hadde litt over 30 påmeldte og treningen hadde selvsagt en liten vri. Oppvarming som alltid, diverse stafetter og stor suksess med «Fang Petter«! Da var det mange som glemte at de egentlig var litt skeptiske til det nokså glatte føret og gass – han ble fanget til slutt.

Selve julenissen så vi ikke noe til, men hans gode hjelpere hadde likevel noe på lur rundt bålet. Musikk, vafler, pepperkaker, muffins og varm toddy smakte. Man blir jo litt kald på fingrene i tynne hansker, så litt varm drikke og bål var helt perfekt.

Lisens for 2022, kan kjøpes allerede nå. og er gyldig fra kjøpsdato og ut 2022.
Kom-og-prøv-lisensen blir gjort litt om på for neste år for de som ønsker å prøve. Det vil være mulig å kjøpe for 1 måned og i tillegg enkeltdager, inntil 6 stk pr. kalenderår. Se mer info på nmfsport.no.

Vi gleder oss til å samles igjen på nyåret og starter treninger fra og med tirsdag 11.januar 2022.

Riktig god jul og godt nytt år – og ikke minst tusen takk til dere som var med å arrangere!

Klubbkveld – Torsdag 18.11.2021

Istedenfor trening torsdag 18.11 inviteres det til sosial kveld for alle i treningsgruppa i OMS!

Det blir servert pizza (se pris under) fra kl 17:30, så litt konkurranse og sosialt samvær. Klubben vil også sette opp et Mini Minder kurs for foreldrene på ca 30 minutter.

Pris pr voksen = 70 kr
(inkl pizza, 1 brus, kaffe og litt kake)

Pris pr barn = 30 kr
(inkl pizza, 1 brus, litt kake og overraskelse)

NB!
Arrangementet er åpent for alle, send påmelding til kari.bakke@outlook.com dersom du ikke er med i Spond og kan melde deg på der.

Enda en ny klubbsykkel på plass

OMS fortsetter å investere i klubbsykler til rekrutteringen.

Vi startet året med nyanskaffelse av to elsykler for barn og for ikke lenge siden hadde vi Solør MC Klubb på besøk som donerte to elsykler til barn.

Vi ønsker å rekruttere i alle aldre og har derfor investert i en 125 ccm for eldre rekrutter. Kanskje er det også foreldre som er nysgjerrige på hvordan det er å turne på motorsykkel i terrenget?

2 ukers sommerskole gjennomført

Sommerskole med trial, venner og bading har blitt veldig populært.

I uke 25 og uke 26 har 16 barn og ungdom deltatt hver av ukene, noen har valgte også å være med begge uker.

Midtveis i uke 1 stilte vår hovedtrener Petter Bjerlin til start i X-trial under NM-veka i Sarpsborg. Et knippe deltakere på sommerskolen fikk være med og hjelpe til i depotet. Både de og og de som fulgte livesendingen på Nrk, synes det ble bra show da han suste inn på bakhjulet før tømmerstokkene – Gratulerer med 5.plass til Petter.

Rett etter sommskolen ble avsluttet var det flere som pakket biler og hengere for 2-dagersløp hos @Hobøl motorklubb. Her hadde vi deltakere i alle aldre og flere med pallplassering. Resultatene ligger på Hobøl sin facebookside.

Veldig gøy at Terje Glomset (Skodje Trialklubb) tok 1.plass i åpen gul etter 2 hele uker som trener på sommerskolen – Gratulerer 🙂

Velkommen igjen neste år!

Vellykket kurshelg

I helgen har vi hatt besøk av en engasjert gjeng på kurs – alle bestod eksamen med glans. Det er skikkelig gøy å se hvor raskt man lærer. På slutten av dag 2 gjennomførte vi en liten utflukt, med en ganske så bratt læringskurve både oppover og ned igjen, godt jobba!

Ikke bare har vi fått 4 nye utøvere, men vi rakk også å få planert ferdig ferdig vårt nye rekruttområde. Stor takk til alle som har bidratt.

Motorsenteret badet i sol og vi gjorde vårt beste for å holde orden på både sykkel- og væskebalansen i varmen.

Gratulerer alle sammen og takk for en fin helg i skogen.

Slik kan det gå om man gir alt og ikke passer (væske)balansen..

NM 2021 og NC – Flyttes

Vi ser oss dessverre nødt til utsette NM 2021 og NC fra 24.-25.juli, til 16.-17. oktober.

Det er ikke lett å forberede et NM og NC når «lokalene» ligger i Oslo som har strengere tiltak enn de nasjonale retningslinjene sier.

I går (8.juni) forlenget byrådet den nåværende gjenåpningen til 18,juni og vi vet verken når eller konkret innhold i nivå 3 av gjenåpningen.

I skrivende stund gjelder følgende for arrangementer i Oslo:

Det er tillatt med inntil 50 personer til stede på arrangementer utendørs, når det er faste tilviste plasser. Uten faste plasser er det tillatt med inntil 30 personer.

food cup tea luxury
Se gjeldende råd og regler i Oslo.

OMS har “uteksaminert” 15 barn med lisens

OMS har “uteksaminert” 15 barn med lisens

https://nmfsport.no/nyheter/oms-har-uteksaminert-15-barn-med-lisens/
https://nmfsport.no/nyheter/oms-har-uteksaminert-15-barn-med-lisens/

Osloungdommenes Motorsenter (OMS) jobber for fullt med å få flere barn og ungdom på sykkelen. Nå har de også fått nye sykler – fra Solør MC Klubb.

– Vi i OMS trial har hatt mye aktivitet nå i koronatiden. Så langt i år har vi «uteksaminert» 15 nye barn med lisens, og nå er vi nesten 50 barn på treningsgrupper, sier Sissel Tønjum Bruun i OMS.

– Dette har medført at det er rift om klubbsyklene. Vi har i dag 10 barn som venter på lisenskurs og plass på treningsgrupper. Vi er opptatt av å senke terskelen for å begynne med trial og ser at muligheten til å få leie klubbsykler er viktig for mange, sier Tønjum Bruun.

FOTO: Styreleder Rune Vikeby i OMS Trialklubb til venstre – samt styremedlem Erik Myrberget i Solør MC Klubb.
FOTO: Styreleder Rune Vikeby i OMS Trialklubb til venstre – samt styremedlem Erik Myrberget i Solør MC Klubb.

Solør MC Klubb hadde to trialsykler for barn som ikke ble brukt. Disse har styret i Solør MC Klubb vedtatt å gi i gave til OMS Trialklubb.

– Vi i Solør MC Klubb har lagt merke til at OMS Trialklubb har fått på plass et godt treningstilbud til de minste – og vi er glade for å kunne bidra til at de lykkes med rekrutteringen, sier styremedlem Erik Myrberget hos Solør MC Klubb.

Styreleder i OMS Trialklubb Rune Vikeby er svært takknemlig for gaven.

– Som barneidrettsansvarlig ser jeg hvor viktig det er at vi har klubbsykler å tilby, slik at terskelen for å prøve trial blir så lav som mulig. Med flere sykler til de minste kan vi utvide tilbudet vårt og tilby flere plass i treningsgrupper. Hver eneste uke samles nå mellom 40 og 50 barn til trening på motorsenteret på Hvervenbukta, sier barneidrettsansvarlig Glenn Kenneth Bruun i OMS Trialklubb.

Koronasituasjonen – 27.april

covid-19

Med bakgrunn i endringene som ble innført i Oslo kommune 27.april, vurderer styret råd og regler som vil gjelde fra og med 27.april som følger, inntil ev nye endringer foreligger:

 • Personer (uavhengig av alder) med bostedsadresse i kommuner med tiltaksnivå A eller strengere lokale regler, kan ikke krysse egen kommunegrense for å delta på idrettsaktiviteter
 • Alle til og med videregående skole med bostedsadresse i Oslo eller en kommune med tiltaksnivå B eller lavere, kan delta i organisert trening på OMS i grupper på maks 20 personer.
 • Voksne kan bedrive organisert trening i grupper på maks 10 personer, så lenge de holder én meter avstand til hverandre til enhver tid.
 • Trening skal foregå med følgende forutsetninger
  o Området er åpent for alle, følg ev de smittevernregler og restriksjoner som gjelder i egen kommune hvis du beveger deg utenfor kommunen – det er de strengeste reglene som gjelder.
  o Til og med videregående skole kan unntas fra regelen om å holde én meter avstand
  o Alle skal registrere seg i treningsloggen for smittesporing
  o Det legges opp til å benytte mest mulig faste kohorter

Vurderingene er basert på tilgjengelig informasjon pr 27.04.2021:

Dette er vektlagt:

 • Grupper på maks 20, voksne som er helt nødvendige for å tilrettelegge for aktiviteten, kan komme i tillegg til de 20 som deltar.
 • Grupper på maks 10 personer for voksne.
 • Anbefaling om å benytte mest mulig faste kohorter.
 • Medlemmer i Oslos idrettslag med bostedsadresse i en kommune med tiltaksnivå A, tillates ikke å reise til Oslo for å delta i idrettsaktivitet.
 • Kommuner med tiltaksnivå B eller lavere kan krysse kommunegrensen for å delta på trening i eget idrettslag så lenge smittevernrestriksjoner og regler lokalt og i Oslo ivaretas.

Koronasituasjonen – 26.april

Smittesituasjonen har i lengre tid, ikke tillatt medlemmer fra andre kommuner enn Oslo å delta i organisert trening. Regjeringen bestemte torsdag 22. april å nedjustere tiltaksnivået i flere kommuner i Viken fra tiltaksnivå 5A til tiltaksnivå 5B i Covid-19-forskriften fra og med midnatt natt til mandag 26. april.

Med bakgrunn i disse endringene, vurderer styret råd og regler som vil gjelde fra og med 26.april som følger, inntil ev nye endringer foreligger:

 • Personer (uavhengig av alder) med bostedsadresse i kommuner med tiltaksnivå A eller strengere lokale regler, kan ikke krysse egen kommunegrense for å delta på idrettsaktiviteter
 • Alle til og med videregående skole med bostedsadresse i Oslo eller en kommune med tiltaksnivå B eller lavere, kan delta i organisert trening på OMS i grupper på maks 10 personer.
 • Trening skal foregå med følgende forutsetninger
  o Området er kun åpent for klubbens egne medlemmer.
  o Til og med ungdomsskolealder kan unntas fra regelen om å holde én meter avstand
  o Fra og med videregående skal holde én meter avstand
  o Alle skal registrere seg i treningsloggen for smittesporing
  o Det legges opp til å benytte mest mulig faste kohorter
  o Egenorganisert aktivitet for voksne over 20 år skal ikke finne sted på tidspunkter der det er organisert trening for barn og unge – dvs tirsdager og torsdager i tidsrommet 18:00-20:00.

Bakgrunnen for vurderingene er basert på tilgjengelig informasjon pr 25.04.2021:

Dette er vektlagt:

 • Grupper på maks 10, voksne som er helt nødvendige for å tilrettelegge for aktiviteten, kan komme i tillegg til de 10 som deltar.
 • Egenorganisert aktivitet for voksne bør ikke finne sted på tidspunkter der det er organisert trening for barn og unge.
 • Anbefaling om å benytte mest mulig faste kohorter
 • Medlemmer i Oslos idrettslag med bostedsadresse i en kommune med tiltaksnivå A, tillates ikke å reise til Oslo for å delta i idrettsaktivitet.
 • Kommuner med tiltaksnivå B eller lavere kan krysse kommunegrensen for å delta på trening i eget idrettslag så lenge smittevernrestriksjoner og regler i Oslo ivaretas.